Visbys kulinariska historia är en brokig väg genom hansatid, orostid och stormaktstid. Det handlar om människor som vi, men med helt andra uppsättningar kunskaper och råvaror än vi använder idag. Vi berättar under vår vandring i Visby om mätta munkar, örtagårdar, slott, latrinsystem och vinstugor. Och vi kommer att berätta om en nyhet som kulinariska arkeologen Hanna Tunberg har hittat i de lokala källorna.
Vi bjuder även på ett smakprov kopplat till årets tema - vi får inte bjuda er på Livets Vatten men ska se till att ni blir nöjda ändå. (Smakprovet ej lämpligt för vegetarianer).
Hanna Tunberg är arkeolog med fokus på mat och dryck och författare till bland annat de två mathistoriska kokböckerna En sås av ringa värde (2009) och An Early Meal (2013). Föreläser och skriver gärna och ofta om mathistoria från vikingatid till nutid.
Susanne de Paulis är en erfaren Visbyguide med en fot stadigt förankrad i Kapitelhusgårdens verksamhet och den andra som evenemangsarrangör, guide och entusiastisk förmedlare av idéhistoria, kulturarv och det där som finns mellan raderna och som gör oss mänskliga, oavsett tidsepok.
cfp_2025_UPL2TAyhqc