bookmark 2 föreställningar style1 Ort date_range 3 augusti 2025 - 5 augusti 2025

Mat och dryck i medeltidens Visby med Hanna Tunberg och Susanne de Paulis

Visbys kulinariska historia är en brokig väg genom hansatid, orostid och stormaktstid. Det handlar om människor som vi, men med helt andra uppsättningar kunskaper och råvaror än vi använder idag. Vi berättar under vår vandring i Visby om mätta munkar, örtagårdar, slott, latrinsystem och vinstugor. Och vi kommer att berätta om en nyhet som kulinariska arkeologen Hanna Tunberg har hittat i de lokala källorna.
Vi bjuder även på ett smakprov kopplat till årets tema - vi får inte bjuda er på Livets Vatten men ska se till att ni blir nöjda ändå. (Smakprovet ej lämpligt för vegetarianer).

Hanna Tunberg är arkeolog med fokus på mat och dryck och författare till bland annat de två mathistoriska kokböckerna En sås av ringa värde (2009) och An Early Meal (2013). Föreläser och skriver gärna och ofta om mathistoria från vikingatid till nutid.

Susanne de Paulis är en erfaren Visbyguide med en fot stadigt förankrad i Kapitelhusgårdens verksamhet och den andra som evenemangsarrangör, guide och entusiastisk förmedlare av idéhistoria, kulturarv och det där som finns mellan raderna och som gör oss mänskliga, oavsett tidsepok.

cfp_2025_UPL2TAyhqc

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla