bookmark 1 show style1 City date_range 20 July 2024

LUFTSLOTTET - ÅTERFÖRTROLLNINGEN

Välkomna till Luftslottets höjdpunkt mitt i högsommaren! Mingla runt bland Luftslottets trädgård, museer och byggnader. Kvällen bjuder på en blandning av bland annat musikföreställning, föreläsning, mat och aftonbio. Man kommer och går som man vill!

Program för kvällen:
OBS - det är cirkatider 

Gamelanorkester, detta trollbindande indonesiska fenomen som ofta spelar under hela nätter, finns med under kvällen i bakgrunden när andra saker pågår. Den här gången vill ni inte missa detaljerna i denna extraordinära orkester. Till Luftslottet kommer nämligen Bohuslän Big Bang, en svensk gamelanorkester som byggt sina instrument av diverse skrot och spelar till och från under hela kvällen.

18:00-19:00
Mingel och utforskande av Luftslottet, DJ Hanna Eliasson spelar.

19:00 Invigning.

19:30 Den italienska folklivsforskaren Allessandra Mastrangelo föreläser och samtalar med Jonas Liveröd om svensk och napoletansk folkmagi.  Föreläsningen hålls på svenska.

20:15 Maten presenteras och serveras för ett mycket rimligt pris (ingår ej i entrén, halva priset för barn). Den ständige huskocken Kristin Forslöf har satt ihop en fantasirik och välsmakande meny på kvällens tema.

21:00 Visning av museerna och de gästande samlingarna för de nyfikna. Årets gästande samlingar är Andreas Wendéns samling av klubbflyers, Jes Dobernowskys masksamling samt Marja-Leena Silanpääs hårsamling.

21:45 Musikföreställning. Den svårbeskrivliga och oerhört underhållande värmländskan Miriam återvänder till Luftslottet med en ny musikföreställning. Denna gång tillsammans med The Albanian Synth Boy som radarpartner.

22:30 Aftonbio i röda salongen. Sjunk ner i fåtöljerna för att se David Lynch hallucinogena klassiker Wild at Heart.

Musik och mingel fortsätter in i natten för de som vill stanna.

Praktisk information:

Adress till Luftslottet: Ågårdskvarn 4, 533 91 Götene

Camping, husbilar osv välkomnas. För tältare finns det tillgång till gästbadrum och utekök.
All mat är vegetarisk, vi försöker ta hänsyn till allergier men har inte möjlighet att förhålla oss till alla sådana.
Mat och dryck betalas med swish eller kontanter.
Övriga frågor: info@luftslottet.vision

Om Luftslottet:

Mitt i den Västgötska myllan ligger Ågårdskvarn, en samling hus som historiskt varit kvarn, mejeri och mjölnarbostad. Här hittar man Luftslottet, ett tvärkulturellt projekt vars hjärta är ett brokigt museum över det extraordinära under namnet Den Liverödska Wunderkammaren. I anslutning till museet finns en gästbostad med fokus på outsiderkonst, egensinniga samlingar, subkulturer och visionära tillstånd. Framförallt verkar Luftslottet i en wunderkammer-anda; det vill säga genom att vara en smältdegel för det som är okategoriserbart.

Luftslottet har även en gästbostad och en scen i anslutning till museet, allt i mycket intim skala. Verksamheten utformar olika evenemang utefter nycker och behag på plats i Ågårdskvarn eller nedslag på andra platser. Dessa evenemang är alltid frikostiga. Luftslottet är hemligt. Luftslottet är generöst och fritänkande. Luftslottet är ett sällskap, en tankesmedja och en vildvuxen aktör där korsbefruktning uppmuntras.

Luftslottet fungerar som en plats fylld av paradoxer och kulturell laglöshet. Luftslottet är inte en plats för definitiva svar och tydliga gränser - Luftslottet är en plats för förundran och förvirring. Luftslottet är ett initiativ av konstnären Jonas Liveröd, men drivs som en ideell förening. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla