bookmark 1 show style1 City date_range 6 September 2024

Rosa Bubblor

Champagne får som bekant bara kallas för champagne om den är tillverkad i Champagne. Så fort vi rör oss utanför regionens gränser är vi hänvisade till benämningar som Crémant, Prosecco, Cava eller Franciacorta – alla mousserande vin med unika egenskaper och tillverkningsmetoder, men få med samma höga status som champagne.

Under senare år har dock en typ av mousserande vin särskilt vunnit popularitet. Gjorda på den ursprungliga metoden för mousserande vin, méthode rurale, har dessa naturligt framställda viner blivit några av Nadja Karlssons favoriter. Att de dessutom ofta är rosa är bara en välkommen bonus.

Mellan flaskorna som presenteras berättar Nadja om metoden, drycken och historien. Vem upptäckte storheten i bubblande vin? Och vad innebär det egentligen när ett vin är ”naturligt”? Under dessa 90 minuter presenteras dels äkta bubbel från Champagne, men också från diametralt motsatta sidan av världen.

Skål och välkomna!

Entré till museet ingår i biljetten.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla