bookmark 5 shows style1 City date_range 3 August 2024 - 19 October 2024

Kapten Haddock

Allas vår favoritsuput har hunnit fylla en bra bit över 80 sedan det första framträdandet i Krabban med guldklorna från 1940. Vad Kapten Haddock hunnit bälja i sig sedan dess är Nadja Karlsson lite utav en expert på.

När de första Tintin-böckerna gavs ut censurerades de i Sverige. Haddocks favoritdrycker whisky och rom döptes om till kalasmust och piratolja för att göra handlingen mer barnvänlig. Om fyllan lyckades gå obemärkt förbi tack vare detta går dock inte att fastställa. Nadja tror egentligen inte på censur, men lovar att spara Castafiore-imitationen till en annan dag.

Faktum är att Nadja kan det mesta om de flesta i Tintin-böckerna, och särskilt intresserad är hon av det som inmundigats på seriesidorna genom åren. Undrar ni i vilket avsnitt som en berusad Milou förekommer? Vilken som är Haddocks go to-champagne? Eller vilken spritlangande karaktär som är den enda som baserats på en verklig person? Då är dessa 90 minuter något för dig.

Skål och välkomna!

Fri entré till museets utställningar ingår i priset.

Psst! Missa inte Kapten Haddocks ordbok och Professor Kalkyls konversationslexikon i museishopen.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla