bookmark 2 shows style1 City date_range 2 August 2024 - 21 September 2024

Klassisk champagne

Tänk på en gul änka. Den änkan är Nicole Clicquot som ärvde vid 27 års ålder sin makes vinhus.
Hon fokuserade då på champagne och grundade år 1805 Veuve Clicquot Ponsardin och räknas ibland som ”den första moderna affärskvinnan”.

Men det finns två sprudlande änkor till, värda att stifta närmare bekantskap med. Nämligen Louise Pommery vars make avled 1858. Hon lyckades med sitt champagnehus att sätta en högre standard för hela den franska champagneindustrin och när man dricker champagne då andas man : Lyx & Flärd.

Lily Bollinger tog vid makens död 1941 över makens champagnehus. Hon stramade upp verksamheten och valde en mer konservativ inriktning (hon vägrade ända till sin död att tillverka rosa champagne). Smakexperten Nadja Karlsson, inte änka, men väl sprudlande, kan de flesta skrönor som florerar kring de starka kvinnorna Clicquot, Pommery och Bollinger. Vi provar de tre champagnemärkena dessemellan.

Nadja Karlsson har i över tjugo års tid föreläst och undervisat professionellt om Mat & Dryck. Nadjas introduktioner till de provningar hon håller i på Spritmuseum har liknats vid en blandning av nobelföreläsning och ståupp.

Välkomna!
Fri entré till museets aktuella utställningar ingår i biljettpriset

Vid eventuell avbokning/ombokning:
Köpt biljett återlöses inte men det är möjligt att byta biljetten till en annan provning senast 3 dagar innan provningstillfället mot en kostnad av 100 kr.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla