bookmark 14 shows style3 cities date_range 5 October 2024 - 16 November 2024

STÅL!

I den nyskrivna teaterföreställningen STÅL! blir publiken en fluga på väggen och vittnar om ett Borlänge i förändring i början av 90-talet. Och nostalgifaktorn är total! Av Lucas Svensson och i regi av Gagnef-bördige Lars Bringås.

Kärlek, liv och död passerar revy allt medan stålet härdas outtröttligt i stadens bultande hjärta. Ett starkt persongalleri bjuder på berättelser om den nyinflyttade flickan vars tillvaro formas av stadens rytm. Om bröderna som, präglade av sorg, kämpar för att hitta sina egna vägar. Och om mannen som tar ett kliv uppåt på karriärstegen och ställs inför nya prövningar. Gungar hela huset? Hur storslagen blir invigningen av Kupolen? Och vad är så speciellt med mellanläsken på Clock?

STÅL! berättar om livet för helt vanliga människor i en bruksort i förändring där varje ögonblick blir ett penseldrag på livets konstverk. Lucas Svensson, manusförfattaren bakom detta teatermåleri, färglägger med kärleksfull blick och humoristisk ton motiven som utgör vardagen för vanliga människor. Regissör är Gagnef-bördige Lars Bringås som låter STÅL! bli en känsloladdad resa – från den ljuva kärlekens toner via de maskinella ekona av industrihistoria till det bittra arvet av förlust.

”Jag är så glad att jobba på Dalateatern med pjäs som är så knuten till Dalarna och samtidigt helt allmänmänsklig”, säger regissör Lars Bringås.

OM STÅL!
Manus: Lucas Svensson
Regi: Lars Bringås
Scenografi & kostymdesign: Maja Döbling
Maskdesign: Cajsa Jackson
Ljusdesign: Fuffen
Ljuddesign/komposition: Saemundur Grettisson

På scen: Anna Granqvist, Joel Torstensson, Jesper Bark och Julia Frisberg

Spelperiod: 5 oktober – 16 november, 2024, i Borlänge och på turné.

Foto: Anton Höjer

Premiär 5 oktober på Maximteatern i Borlänge med efterföljande turné. Biljettsläpp 31 maj.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla