bookmark 4 shows style4 cities date_range 11 July 2024 - 14 July 2024

Lena Willemark, Lisa Rydberg, Simon Nyberg

Lena Willemark, Lisa Rydberg & Simon Nyberg presenterar Sommartoner – en konsertupplevelse på Gotland


I sommar kommer några av Sveriges mest begåvade musiker, Lena Willemark, Lisa Rydberg och Simon Nyberg till Gotland för att bjuda på en unik konsertupplevelse. Med sin musikalitet, spelskicklighet och lustfyllt musikanteri kommer de att förkroppsliga musik på sitt alldeles egna vis.

 

-Sommartoner- bjuder in till en konsert fylld av såväl svensk folkmusik som med egenkomponerad musik i gränslandet till andra genrer. Trion utlovar vemod och sväng, skirt och kraftfullt! Ett program av somriga toner laddade med innerlighet och värme!  

 -Sommartoner-

 Lena Willemark, Lisa Rydberg & Simon Nyberg Scenvana, musikalitet och spelskicklighet är här förkroppsligad av några av landets mest begåvade musiker. 


På scen får vi möta

Lena Willemark - sång och fioler
Lena är en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Hon har tagit emot en rad utmärkelser, däribland fem Grammisar och Expressens musikpris ”Spelmannen”. Hon är riksspelman och kompositör, hedersdoktor vid Göteborgs universitet och Högskolan Dalarna samt ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien.


Lisa Rydberg - fiol
Lisa är Riksspelman och Diplomerad barockviolinist. Hon är den första någonsin att ha gått en kombinerad folkmusik- och klassisk utbildning vid Kungliga Musikhögskolan. Hon utgör den ena halvan av hyllade duon Bach på Svenska, samarbetar med artister som Sofia Karlsson, Lina Nyberg och Sarah Riedel och har släppt flera Grammisnominerade album. Lisa Rydberg är även verksam som solist, kompositör och arrangör.


Simon Nyberg - gitarr 

Simon blev som ung tonåring ombedd att städa upp oredan i källaren varpå han hittade en liten ledsen gitarr. Det blev startskottet som ledde honom till jazzgymnasiet i Gävle. Många år senare upptäcktes den svenska folkmusiken och elgitarren byttes ut till akustisk gitarr och ett intresse för alternativa gitarrstämningar väcktes. Under ett sabbatsår i Kanada blev det naturligt allt mer nordamerikansk och irländsk folkmusik och en banjo och mandolin togs med hem till Sverige. Idag frilansar Simon med en rad olika musiker såsom Jaron Freeman-Fox, Six String Yada och Sébastien Dubé och Jonas Knutsson m fl.  


För information om konserterna: Anette Ståhl Enmusa Music
anette@enmusa.se
tel: 0707-180 120

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla