bookmark 0 föreställningar style1 Ort date_range Inga föreställningar

Känner du Georg Riedel?

Georg Riedel är en av våra mest folkkära kompositörer och musiker och visst har alla hört sånger som “Idas sommarvisa” och “Lille katt”? I Riedels mångåriga konstnärskap finns dock en mycket större låtskatt. Där har Matilda och Olimpia funnit sånger som kanske inte finns på allas läppar, men som är lika vackra, finurliga och sköna att lyssna till. Med svenska texter och melodier som rör sig mellan visa och jazz, presenteras musik som Georg Riedel på ett eller annat sätt berört - som kompositör, arrangör eller musiker. Repertoaren sträcker sig från Georg Riedels klassiker till modernare poetiska jazzverk samt arrangemang på texter av andra kända kompositörer och poeter såsom Cornelis Vreesvijk och Thomas Tranströmer.

Matilda Andersson är en spännande vokalist, kompositör och arrangör från Tranemo, bosatt i Göteborg som verkat på musikscenen i 15 år med musik av vida genre. Hennes främsta uttryck ligger i jazz och visa med inspiration från den svenska folkmusiken och nutida konstmusik. Med en bakgrund inom progg och visa är berättande i musik hennes hjärteuttryck.

Olimpia Dynarek är en mångsidig pianist, kompositör och arrangör som rör sig fritt mellan olika genrer. Kärleken till musik hörs i hennes lyhörda pianospel och syns i hennes alltid lika nyfikna blick. I sitt konstnärskap drivs hon av att utforska nya vägar i samspel med andra musiker och att skapa tillsammans.

Matilda och Olimpia har spelat tillsammans sedan 7 år tillbaka i flertalet olika konstellationer. Tillsammans utgör de en duo som med sitt täta samspel och unika känsla för spännande arrangemang letar sig in i publikens hjärtan. 

Arrangör: Stenungsunds kommun, Studieförbundet Vuxenskolan Väst och Prima Event

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla