bookmark 1 show style1 City date_range 30 July 2024

Ottenby – en matvandring på Ölands södra udde

Ottenby är ett paradis för dig som vill vandra och upptäcka lokal närproducerad mat i ett fantastiskt landskap.

Vandringen startar med en smakrik meny med hemlagat och delikatesser från vår avlånga ö, som charkuterier av naturbetat kött, salami, läckra ostar med marmelader, bönsallad, havtorn, lokalt bröd och annat njutbart. Här blir det en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Allt som står på menyn hittar du nästan bara här på Öland. 

Du vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide i Ottenby naturreservat, en av Sveriges bästa fågellokaler. Under vandringen berättar guiden om traktens mat- och kulturhistoria med en och annan skröna! De öländska delikatesser dukas upp och serveras i naturen.

Ölands södra udde är en plats med en mycket spännande historia. Området är rikt på fornlämningar, här ligger Ottenby kungsgård och fyren Långe Jan som byggdes av ryska krigsfångar.

Vandring avslutas med kaffe med dopp.

Information

Vandring: ca 4,5 km med start vid Södra Lundparkeringen som ligger inne i reservatet mitt emot Kungsstenarna.
Tidsåtgång: ca 4,5 timmar inklusive matstopp.
Klädsel: bekväma vandringsskor och kläder efter väder. Det är en utomhusaktivitet.

Hund är välkommen om den hålls kopplad. OBS! från mitten av maj och i början av juni har kossorna kalvar i Ottenby lund. Kor kan se hundar som ett hot mot kalvarna och kan då bli aggressiva.

Vi visar hänsyn till de naturvårdande betesdjuren.

OBS! Vänligen ange allergier eller kost att ta hänsyn till när du bokar din plats.

Grupper och företag

Om ni är en grupp kan ni boka egen dag och egen guide enligt överenskommelse.

Varmt välkommen till Öland!

Kontakta arrangören om du har frågor:
info@visitkalmaroland.com eller 0763-22 84 88

Bokningsvillkor

Biljetten är inte personlig utan kan överlåtas. Visit Kalmar Öland garanterar att ni alltid får inbetalda pengar tillbaka om arrangemanget ställs in. Inga extra försäkringar behövs. Om ni själva skulle få förhinder och avbokar via telefon 0763-22 84 88 eller mejl info@visitkalmaroland.com senast 72 timmar före arrangemanget återbetalas inbetalda pengar. Sker det efter behålls 10% i administrationsavgift.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla