bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 16 november 2024

Trio Nastela: Emmanuel Laville, oboe, Sebastian Stevensson, fagott, Asuka Nakamura, piano

Tre väldans vassa musiker i en mindre vanlig men mycket delikat pianotrioform, där oboe och fagott tagit plats i stället för violin och cello (vilka ingår i en klassisk standarpianotrio). Räkna med det när Trio Nastela besöker Musikens hus! I väntan på konserten, se och hör Trio Nastela premiärframföra stycket med den vitsiga titeln Bagatelle Emmanuel, ett verk Maria Lithell Flyg komponerat på trions uppdrag.

Om musikerna

Emmanuel Laville har sitt ursprung i sydvästra Frankrike men flyttade sedan norrut för sin fortsatta utbildning, först till Bordeaux, sedan Paris och Tyskland innan han fick sin första anställning som solooboist i Royal Scottish National Orchestra i Glasgow 2008. Sedan 2012 är han solooboist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Han är därtill oboelektor vid Sibelius-Akademien och undervisar på Kungliga Musikhögskolan och Lilla Akademien i Stockholm. Emmanuel har ägnat mycket tid åt svensk musik och även komponerat för sitt instrument.

Sebastian Stevensson är uppvuxen i en musikalisk familj i Sigtuna och spelade klarinett innan han som tioåring bytte till fagott. Han studerade senare vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Knut Sönstevold och därefter i Mannheim i Tyskland för Ole Kristian Dahl. Efter att ha arbetat på Den Norske Opera kom Sebastian till Köpenhamn för ett vikariat som solofagottist i Danmarks Radio Symfoniorkestret där han sedan 2012 har en fast tjänst. I Danmark arbetar Sebastian också som fagottlärare vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och är verksam som kammarmusiker.

Sebastian har gästat ett flertal orkestrar i Europa som solist och är även frekvent anlitad för masterclasses för musikhögskolestudenter, både i Sverige och internationellt. 2014 vann han Gillet-Hugo Fox internationella fagottävling i New York och 2016 Kungliga Musikaliska Akademiens Solistpris.

Asuka Nakamura började spela piano vid tre års ålder i Nagoya, Japan. Som sexåring gjorde hon sin debut som kammarmusiker tillsammans med medlemmar ur stadens filharmoniska orkester, och i nioårsåldern var det dags för solistdebut. Asuka har vunnit både första och andra pris i den prestigefyllda pianotävlingen J.P. Fresh i Tokyo vilket bland annat innebar engagemang hos Stockholms konserthus 1997. Hon studerade för Staffan Scheja på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm från 2002 och belönades där med jetongmedaljen.

Asuka har även framträtt flitigt solist internationellt och erhållit en rad priser och stipendier. 2013 gjorde Sveriges Radio en dokumentär, Mozart har aldrig varit i Japan, i vilken Asuka bland annat berättar om de stora kontraster hon upplevde då hon flyttat från Japan till Sverige för att studera västerländsk musik. 

Övrig information: Serviceavgift 15 kr/biljett tillkommer för samtliga biljettkategorier. Bli medlem – få biljettrabatt! Läs mer här. Fika med hembakat tilltugg serveras i konsertpausen. Pris: 20 kr/person, betalning kontant eller via Swish. 

Tillgänglighet: Se TK-appen.

Evenemanget finns på Facebook. Bjud gärna in flera, gilla och dela evenemanget!

Arrangör: Katrineholms kammarmusikförening

Foto Emmanuel Laville: Bo Söderström
Foto Asuka Nakamura: Johan Gillemyr
Foto Sebastian Stevensson: Mattias Ahlm

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla