bookmark 1 show style1 City date_range 18 July 2024

Sofia Karlsson "Svarta Ballader"

CultureClub Engelholm är stolt som en fura! 
Låt oss få presentera en av Sveriges mest älskade musiker, Sofia Karlsson!
I sommar förgyller hon vår sommarscen i Hembygdsparken i Ängelholm!

Med en katalog fylld till bredden av egenskrivet material såväl som tolkningar - har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet, vilka alltid fyller bänkraderna på hennes många turnéer genom Sverige.

Sofia har genom åren vunnit totalt fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark. Därtill har hon belönats med utmärkelser som Stockholm stads tonsättar-hederspris, Prins Eugens Kulturpris och även tilldelats Dan Anderssons-stipendiet. Sofia Karlsson har också samarbetat med artister såsom Rebecca Törnqvist, Svante Thuresson, Rikard Wolff och inte minst Martin Hederos – som hon under de senaste åren varit ute på turnén ”Stjärnenätter” med. Det som även har blivit en kär tradition på de svenska julkonsertscenerna.

Under våren 2024 spelar Sofia en exklusiv turné med 16 stopp tillsammans med stråkorkestern Musica Vitae. Under 2023 höll Sofia Karlsson jubileumskonserter där hon framförde albumet “Svarta ballader” runt om i landet, vilket hon fortsätter med under 2024. Ett jubileum som Sofia själv beskriver så här:

”Jag har aldrig gjort en uppföljare till albumet “Svarta ballader”. Den skivan är min enda och stora kärleksförklaring till Dan Anderssons dikter och verk. Han är min käraste poet och också en del av mitt liv, min tradition och min familj i generationer bakåt. Han är de utsattas poet, skogarnas poet och de karga markernas diktare. Det blir ett kärt återseende att göra albumet på scen igen.” 

Varmt och hjärtligt välkomna!

OBS! Väskförbud kan komma att tillämpas beroende på polisens rekomendationer.

Insläpp från 19.00
Observera att husdjuren får stanna hemma den här kvällen!

Grupp- och företagsbokningar samt rullstolsplatser, kontakta oss på info@cultureclubengelholm.se

I samarbete med;
Ängelholms Kommun
Rp Nöje

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla