bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 21 maj 2024

Vetgirig- Gangsterdrottningen Birgitta Backlund

Birgitta är i dag 80 år, sexton av dem har hon tillbringat på olika institutioner, bland annat på Långholmen och Hinseberg. I pressen kallades hon ”Sveriges gangsterdrottning” och ansågs på den tiden vara landets mest kriminella kvinna.   

Vid 67 års ålder debuterade Birgitta med den självbiografiska romanen ”Blondie” under författarnamnet Birgitta Andersson. I boken berättade hon om sin uppväxt, om övergrepp, prostitution och narkotikamissbruk. ”Blondie” blev en succé och trots att det är tretton år sedan boken gavs ut säljs och lyssnas den på mer än någonsin tidigare.
Birgitta berättar om sitt liv och sitt skrivande. Hon hoppas på att kunna vara en positiv förebild och visa att det är möjligt att bryta ett destruktivt leverne och få ett värdigt liv.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla