bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 14 maj 2024

Vetgirig- "Sundets röda nejlikor" med Conny Palmkvist

Helsingborgsförfattaren Conny Palmkvist kommer till oss för att samtala om sin bok "Sundets röda nejlikor: Hur svensk polis och Helsingörs syklubb räddade danska flyktingar under andra världskriget". I boken skildras hur skepparen Erling Kjaer, kallad den röda nejlikan på nätterna dödsföraktande kryssade över Öresund i liten motorbåt mellan minfält och tyska jagare. Med risk för sina egna liv ställde han och de andra nejlikorna upp för sina medmänniskor. De hjälpte nästan 1500 motståndsmän och flyktingar att korsa Öresund mot friheten i Sverige.  

Sedan debuten 2005 har Conny Palmkvist skrivit sjutton böcker varav flera med dokumentär bakgrund, t ex Sundets röda nejlikor 2020. Han skriver litteraturkritik i Helsingborgs Dagblad, verkar som redaktör och hans dokumentärfilm Flykten över Sundet har visats ett flertal gånger bland annat på dansk TV.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla