bookmark 1 show style1 City date_range 1 December 2023

Scenfredag - The Lowdown Saints

The Lowdown Saints bildades under Corona-året 2020 i Gamla Stan Stockholm där de agerade husband varje vecka på legendariska Jazzklubben Stampen. Detta svetsade dem samman och skapade ett sound, sväng och en energi som verkligen gick hem hos publiken! Här talar vi en högoktanig blandning av Rhythm`n´Blues, Oldschool Blues & fartfylld Rock`n´Roll med bandets två gitarrister i fronten!

I början av 2021 gick de in i studio och spelade in debutalbumet "Hit Me Hard" som släpptes i september samma år och som fått en hel del lovord!

The Lowdown Saints består av;

den rutinerade Bluesmannen & tillika sjungande trummisen Tommy Moberg som ni även hittar som hyllad frontman i band som Trickbag och The Beat From Palookaville!

Gitarristen som på bara sju år gjort en raketkarriär och som nu tillhör en av de allra vassaste bluesgitarrister vi har här i Sverige - Hannes Mellberg!

På gitarr nr två hittar vi ynglingen som redan hunnit med att bo och spela i Nashville USA och som kommit fram genom Stockholms jam-scen - Felix Matthiessen!

Bas spelas av en av Sveriger mest rutinerade basister - Urban Hed. Ubbe (som han också kallas) har synts tillsammans med storheter som Nisse Hellberg , Vilmer X m.fl.

Det 5e elementet i bandet tillkom helt nyligen - Gustav Almstedt på munspel. Komplett Line Up!

Detta vill ingen missa!

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla