bookmark 3 shows style1 City date_range 1 March 2024 - 3 March 2024

De glada Nibelungarna

"Han ser så svårt bedrövad ut, och inte alls så munter.

Säg, vad står på? Säg, vad står på, vår käre konung Gunther?” 

 

 

Kung Gunther av Burgund i Tyska riket plågas av rädsla. Han har friat till den mäktiga valkyrian Brunhilde genom att bjuda henne till sitt hov för en duell, och om han vinner får han hennes hand. Hittills har hon dock helt enkelt dödat alla tidigare friare. Endast Siegfried, drakdräparen, har lyckats besegra henne. Passande då, att Siegfried just har fattat tycke för Gudrun, kungens syster. Gunther ber sin blivande svåger om hjälp i duellen med Brunhilde. Brunhilde besegras och ingenting står i vägen för ett dubbelbröllop.

 

 

Men efter bröllopsfesten blir det komplikationer i Gunthers och Brunhildes äktenskap, när bluffen avslöjas att Siegfried haft ett smutsigt finger med i spelet. Hovet enas om att Siegfried måste dö, och Gudrun avslöjar Siegfrieds hemlighet: Hans ömma punkt!

Hur ska det gå? Kommer Brunhilde och Gunther försonas? Kommer Siegfried överleva? Och vad kommer hända med allt hans Nibelungen-guld?

Häng med i en fartfylld historia om hjältar, drakar, kärlek och mord i en klassisk operett i nyöversättning till svenska, av och med Lunds Operettsällskap!

 

 

Om verket:

De glada Nibelungarna är ursprungligen en satir över den tyska nationalismen och militärvurmen som rådde kring förra sekelskiftet. Föreställningen parodierar dels Nibelungen-sagan med rötter i bl.a. Eddan och Völsungasagan, och i viss mån även Richard Wagners välkända tolkning av samma saga. 


De glada Nibelungarna blir Lunds Operettsällskaps tredje uppsättning. Föreningen drivs som en ideell amatörteaterförening som vill bjuda på sång, skratt och orkestermusik för alla åldrar! Föreställningarna kommer att spelas på Folkparken i Lund mellan 23 feb – 3 mars 2024.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla