bookmark 24 shows style1 City date_range 25 September 2023 - 5 November 2023

Dansen av Ivan Vyrypaev

Igår kväll köpte jag ett stycke fläsk på marknaden, gick hem, skar till en bit och började tugga. Och tugga. Jag kunde faktiskt tugga i mig en hel bit rått fläskkött. Och det är så jag vill inleda min redogörelse för vad dansen är.”


Ett enskilt besöksrum på ett kommunalt sjukhus. En brokig skara är samlad för att vaka och vänta, kanske sörja och sakna. Katja, Andrej, mamman, väninnan talar om livet, dess mening och ändlighet, de talar om sorgen, förlusterna, om kärleken. Mest av allt tycks de tala om dansen, dansen med stort D, Katjas dans. Dansen gäckar och fascinerar, den sägs ha uppkommit som en hyllning till smutsen och fasan, till det förvridna och tragiska, men ingen verkar helt kunna förstå eller förklara dansen, inte ens dansösen själv.

 

Föreställningen är ca 1 timme och 30 minuter utan paus.

Foajén med en liten servering öppnar en timme innan föreställningsstart.

För bokning av handikappplatserna, kontakta Nortic.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla