bookmark 1 show style1 City date_range 10 August 2023

Fanfarer från förr med Petter Åkeson

Bleckblåsinstrument har i många århundraden använts för att förhöja stämningen (och volymen) vid ceremonier och många andra musikaliska sammanhang. Det finns dock många fler varianter än just trumpeten som använts genom historien. Hur låter ett vallhorn? Vad skiljer en sackbut från en trombone? Är "ofikleid" verkligen ett riktigt ord? Hur kan man spela så många toner på en trumpet som bara har tre knappar? Dessa och många andra frågor besvaras under denna "tuta och berätta"-föreläsning! Petter Åkeson är trumpetare sedan barnsben och har spelat många olika sorters instrument under Medeltidsveckan.

 

Notera att ordinarie pris gäller för dig med Medeltidsband. Du kan skaffa Medeltidsband här eller välja att köpa en Drop in biljett! Läs mer om om våra biljetter här.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla