bookmark 2 shows style1 City date_range 7 August 2023 - 12 August 2023

Sång, synd och stadsmusikanter – Musiken under 500 år

Vilka spår av medeltidens musik finns kvar idag? Vad kan en 700 år gammal polsk toalett berätta om dåtidens instrument? Hur tog sig Rickard Lejonhjärta ur fängelset med hjälp av en smörig ballad? Och hur kommer Pythagoras in i bilden?

Vi har alla vår bild av medeltiden och dess musik – från gregorianska körer till dansande gycklare och kärlekskranka trubadurer. Men hur mycket stämmer egentligen?

Välkomna på ett spännande historiskt föredrag med gott om musikaliska inslag.

Magne Pettersson är musiker och instrumentbyggare. Med lång erfarenhet inom medeltidsmusiken har han spelat med grupper som Vox Vulgaris, Wolgemut och Falsobordone.

Gustav Näsman Olai är musiker och musikvetare. Som mångårig deltagare på Medeltidsveckan har han främst spelat i grupperna Själ och Bagad Wisby. Han är också känd från Medeltidsmusikpodden och håller regelbundet kurser i att spela medeltida musik.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla