bookmark 1 show style1 City date_range 7 August 2023

Från biskopsbord till soldatmat - en resa i senmedeltidens matvärld

Drömde biskop Brask om maten i Rom? Hur festligt var det att fira Valborg med Kristina Gyllenstierna? Och använde man aldrig kryddor på Stegeborgs slott? Följ med och lär dig mer om senmedeltidens mat. Det blir en djupdykning ner i källorna som berättar om mat; kokböcker, hushållsböcker och inte minst spridda anteckningar i marginalerna på helt andra böcker och källor. Vad vet vi egentligen om maten för adeln, såväl som bönder och soldater? Från syltade pomeranser till månadsgammalt bröd, högt och lågt, såväl surt som salt, så berättar källorna om variationen på mathållningen. Dessutom får vi svar på frågan om renässansmat fungerar som modern comfort-food.


Notera att ordinarie pris gäller för dig med Medeltidsband. Du kan skaffa Medeltidsband här eller välja att köpa en Drop in biljett! Läs mer om om våra biljetter här.


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla