bookmark 1 show style1 City date_range 10 August 2023

Vevgöran, Starur och Fornfela

Göran ”Vevgöran” Hallmarken, Kristin ”Fornfela” Svensson och Saga ”Starur” Björling är kanske inte okända karaktärer på Medeltidsveckan i Visby och tillsammans som TRIO är de en återkommande akt under Medeltida Jul. I andra konstellationer och musikaliska sammanhang har de synts och ljudit över kullerstensgator och i ruiner, och ofta har deras vägar mötts och följts åt. Nu har tiden äntligen kommit för TRIONS första konsert under sommar-MTV; Fornfela med sin fiddla, Göran med sin vevlira, Saga med keltisk harpa. Alla tre med starka röster som lyfter varandra till vacker stämsång. Under konserten bjuds det på musik hämtad ur eller med koppling till medeltiden. Någon kavaljersvisa, en sång om den svarta madonnan, ballader och sånger som tar oss på en resa runt Östersjön och längre. Ett varierat program som kryddas med historier både om den epok vi älskar, och den vecka vi längtar genom året till. Med kärlek till det som var, bjuder vi med er på en resa för att möta melodier vi minns och tycker om. “Vevgoran”. Medeltidsnörd och MTV-nörd sen de “tidiga åren (1987->Nju) som spelar musik när det är kul och tillfälle uppstår. Har en musikalisk “legokneckt” status till sin bachelor in folkmusic vid Kungl. Musikhögskolan. ‘Medlem i det internationellt erkända bandet KAUNAN. “Fornfela “ är en stor medeltidsveckan älskare som har sina rötter i Arn-land. Hon har fått sina största musikaliska meriter genom att spela med äldre spelmän i Västergötland och håller den traditionen högt. Spelar både solo och i grupper. Helst gärna och mycket. Saga ”Starur” Björling har synts i band som Poeta Magica och Jordbrand. Hon har stor kärlek till olika sångtekniker och traditioner från flera delar av världen och tiden. Utöver det, är hon gotlänning från början. Numera bor hon på Öland och såklart längtar hon hela året efter just vecka 32.


Notera att ordinarie pris gäller för dig med Medeltidsband. Du kan skaffa Medeltidsband här eller välja att köpa en Drop in biljett! Läs mer om om våra biljetter här.


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla