bookmark 21 shows style17 cities date_range 19 July 2024 - 18 August 2024

Den inbillade sjuke

Molières klassiska komedi är en fullträff: smart, lekfull, pricksäker och kreativ.”  -Norrtelje Tidning

En klassisk komedi av Jean-Baptist Molière, som behandlar hypokondrins och familjelivets glädjeämnen i ett färgsprakande farstempo!...och när det visar sig att halva skådespelarensemblen är sjuk på riktigt, blir det väldig fart på skådespelarna då de måste spela flera roller och byta både karaktär och kläder!

Vår berättelse är dock densamma: Monsieur Argan, en äldre herre som tror sig vara svårt sjuk har en giftasvuxen dotter. Hon har redan träffat sitt livs kärlek, men Monsieur Argan, som enligt honom själv är fruktansvärt sjuk, ser nu sitt tillfälle att få en läkare till svärson! Komedins förvecklingar är igång och pigan Toinette tillsammans med storebrodern Beralde försöker ställa allt tillrätta, samtidigt som Monsieur Argan ska hinna ta alla sina lavemang.

I rollerna ser vi Carl Jacobson, Ida Löfholm, Willma Idris och Johan Stavring.
För regi och bearbetning står Linda Kulle.

Speltid: ca. 1h 45 min inkl paus

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla