bookmark 1 show style1 City date_range 4 November 2024

Sun Ra Arkestra

Legendariska, genreskapande, utomplanetariska The Sun Ra Arkesta flyttar sitt galaktiska universum till jazzklubb Fasching för en kväll med poeten, filosofen och avantgarde-musikern Sun Ras magiska musik. 

Efter att Herman Poole Blount aka Sun Ra lämnade planeten leddes Arkestra av tenorsaxofonisten John Gilmore. Efter Gilmores död 1995, har gruppen uppträtt under ledning av altsaxofonisten Marshall  Allen, som firade sin 100-årsdag i maj 2024.

Nuförtiden delar Marshall Allen chefandet över Arkestra med veteranen och saxofonisten Knoel Scott. Även om Marshall Allen fortfarande är den som leder bandet i USA kan han inte följa med på konserter utanför USA.

Sun Ras musik spänner över hela jazzens historia, från ragtime till swingmusik, från bebop till frijazz. Han var också en pionjär inom elektronisk musik, rymdmusik och fri improvisation.

Arkestra fortsätter framåt, inte som ett repertoarband eller ett spökband, utan som ett andligt storband som följer Sun Ra’s föreskrifter. Bandet återkommer nu till Fasching med en repertoar av Sun Ra-kompositioner och Marshall-kompositioner som är djupt rotade i Sun Ras anda. 

Det är fem år sedan bandet var här, nu är det dags att återigen förbereda sig för en upplevelse utöver det vanliga.

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla