bookmark 4 shows style1 City date_range 4 August 2024 - 7 August 2024

Medeltida Kvinnfolk

Kvinnomusik i fokus! Medeltiden i Norden var mer mångfacetterad än många tror. Gemene mans uppfattning är att det sjöngs enbart om fogliga fruar och godhjärtade jungfrur som anonyma sidokaraktärer. Så är inte fallet.
Kom och hör ballader om målmedvetna drottningar, spåkvinnor, kåta pigor, systerrivalitet, listiga havsfruar och mycket mer! Texterna och melodierna blir levande med ackompanjemang på keltisk harpa och traditionella flöjter.
Nina Grigorjeva är en dedikerad professionell frilansmusiker som ägnar sig åt sitt konstnärliga arbete på heltid. Hennes arbete innefattar turnéer, både som solist och med folkmusikgrupper, komposition, musikinspelning och -utgivning samt medverkan i musikteaterproduktioner.
Under 2023 har Nina deltagit i olika medieframträdanden, inklusive SVT:s Kulturnyheterna och Sveriges Radio P4, och har också blivit föremål för musikintervjuer i olika tidningar och publikationer, såsom Bygd och Natur, Ottar, Turist, Bygdegården, Aftonbladet samt
lokaltidningar runt om i Sverige. Hennes konstnärliga engagemang har också inkluderat samarbete med kulturpersonligheter från olika konstnärliga discipliner såsom med komikern Robert Gustafsson och performancekonstnären Emelie Markgren.

cfp_2024_WVLHzqSZ44

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla