bookmark 1 show style1 City date_range 5 August 2024

Björnkrönikan I

Träd in i medeltidens vildsinta virvlar med Björn Endes första del av den storslagna musikföreställningen Björnkrönikan, nu i sitt fjärde triumferande år. I krönikans första del rullas Västeuropas turbulenta historia upp från Västroms fall till slaget vid Hastings, i en enda sång som fläker ut medeltidens dramatik i all dess makabra prakt.

Vår häroldssångare Björn Ende ledsagar oss igenom berättelsen om de stormande kavalkaderna av korståg, maktkamper och intriger som skulle få Game of Thrones att framstå som Beppes Godnattsagor. Kristin Fornfelas stråke ackompanjerar historians bistra dans på ett sätt som får ditt hjärta att slå i takt med svärdens dunkande rytmer.

För de som inte ännu drabbats av Björn Endes blodbadsballad är detta ett oförskämt gyllene tillfälle. Glöm bort skoltidens snömosiga historielektioner, för här är det full fart framåt genom en tidsperiod som var lika sjuk som den var bestialisk.

Björnkrönikan är ingen stillsam vandring genom arkivens dammiga gångar; det är en fullskalig invasion av medeltidens mörka hjärta. Det är som att kliva in i en febril mardröm där hjältar föds i kaosets sköte och tyranner störtas till tonerna av en episk symfoni.

Så, kämpa dig igenom folkmassorna och låt dig uppslukas av Björnkrönikans dunkla drapa. När Björn Ende tar ton, är det som om själva medeltiden reser sig ur askan för att kräva sin plats i fackelljuset. Björnkrönikan kommer inte bara att kasta dig in i historiens snårskog – den kommer att dra ut dig på andra sidan, förändrad, upplyst och lite lätt chockad.

cfp_2024_Q0SIH4hyTz

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla