bookmark 1 show style1 City date_range 5 August 2024

Volund

Kan stenar tala?Ja, stora Ardrestenen kan.

Någon gång kring år 750 höggs den och restes på östra Gotland. 1250 år efteråt berättar bildstenen ännu sagan om den skicklige smeden Volund, så livfullt att den inspirerat musikern Jan Ekedahl att tonsätta stenen, skribenten Eva Sjöstrand att skriva sång- och recitationstexter, och körpedagogen Mats Hallberg att arrangera låtarna för kör i ett folkmusikaliskt drama. Dramat om Volund innehåller en magisk besvärjelsesång, en sång om allas vår längtan, en lovsång till ön och sist en kraftfull hyllning till livet. Sånger, som förhoppningsvis likt sagans Volund lever kvar som evigt strålande stjärna på nattens himmel.

På scen ser vi Emådalens Kapell, sångkvartetten A Capella Holmiensis och sångerskan Saga ”Starur” Björling framföra Volund. De får även sällskap av Jan Ekedahl själv.

”En dag är du en av dem
som har levat förut
I en svunnen tid”

Varmt välkomnacfp_2024_oUd9DeiRF5

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla