bookmark 1 show style1 City date_range 27 April 2025

West of Eden

West of Eden är det svenska folkrockbandet som har vitaliserat den keltiska musikscenen med sitt unika sound och briljanta låtskrivande. Mästerligt musikerskap i kombination med sångerskan Jenny Schaubs extraordinära röst och en djup kärlek till den traditionella brittiska och irländska folkmusiken har gett dem ett gott rykte bland kritiker och fans runt om i världen. Med tolv hyllade album i bagaget har bandet nu vant sig vid att kallas "Simply phenomenal" (Rock n Reel). Masters of their genre (UNT) och "The best of contemporary folk" (Irish Music Magazine)! Genom åren har West of Eden samarbetat med musiker som Kate Rusby, Ron Block, Michael McGoldrick, John McCusker och många fler. Bandet har turnerat i Irland, Tyskland. Benelux, Skandinavien och till och med Kina. De spelade på Underneath The Stars Festival i Storbritannien, har gjort en multimediakonsert tillsammans med Sveriges Nationalorkester. De senaste åren har West of Eden släppt Look To The West – ett album som berättar historien om den stora emigrationen till Amerika i slutet av 1800-talet. 2021 gjorde West of Eden en djupdykning i Evert Taubes musik från början av 1900-talet. För första gången sjöng West of Eden på sitt modersmål samtidigt som de använde sin kärlek till den keltiska musiken för att blåsa nytt liv i Taubes sångskatter. 2022 släpptes ännu ett julalbum från West of Eden. När du går på en West of Eden-konsert kommer du garanterat att bli förvånad över hur bandet lätt kastar sig mellan intimt akustiskt berättande, traditionella låtar och fångande folkrock.

Ett riktigt bra liveband!

Medverkande: Martin Schaub, Jenny Shaub, Ola Karlevo, Lars Broman, Martin Deubler
Holmlund och Henning Sernhede

Pris: 150 kr/medlem, 200 kr/icke medlem. Barn o Ungdom under 18 år GRATIS, men biljett måste bokas då alla platser är numrerade.

Biljetter för rörelsehindrade, inklusive ledsagare, bokas via Anna Enggaard på 0708140165.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla