bookmark 1 show style1 City date_range 20 November 2024

Paulsson och Kellerman

Jacob Kellermann är en av Skandinaviens mest aktiva och eftersökta gitarrister. Förutom att regelbundet spela över hela Sverige har han framträtt som solist och kammarmusiker internationellt i konserthus såsom Concertgebouw Amsterdam, Seoul Art Center och Tokyo Bunka Kaikan med flera. Som solist har han spelat med London Philharmonic Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra, Sveriges Radios Symfoniorkester, Queretaro Philharmonic Orchestra (Mexico) och Incheon Philharmonic Orchestra (Sydkorea) med mera. Kellermann har släppt tre kritikerrosade album. Det senaste albumet (2021) gjorde han i samarbete med London Philharmonic Orchestra belönades med Grammis och hyllades bland annat av The Guardian, The Times, Gramophone Magazine och Nederländska NRC.

Anders Paulsson har gjort världskarriär med sin sopransaxofon och är sannolikt den förste musikern med en solistkarriär på detta i klassiska sammanhang sällsynta instrument. Sedan debuten i Carnegie Hall 1992 har Anders Paulsson spelat in 28 CD-skivor och framträtt som solist i 28 länder. Han har uruppfört verk av 60 tonsättare bland annat I Berlin Philharmonie, Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall i London, Moscow International Performing Arts Centre och Kitakyushu Performing Arts Centre i Japan. Han har framträtt som solist med Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniker och St. Petersburg Philharmonic med fler. 

Pris: 150 kr/medlem, 200 kr/icke medlem. Barn o Ungdom under 18 år GRATIS, men biljett måste bokas då alla platser är numrerade.

Biljetter för rörelsehindrade, inklusive ledsagare, bokas via Anna Enggaard på 0708140165.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla