bookmark 1 show style1 City date_range 19 October 2024

Colin Scobie och Camerata Nordica Chamber Ensemble

Den skotske violinisten Colin Scobie är en frekvent och väl sedd ledare och solist tillsammans med Camerata Nordica. Han är förste violinist i Maxwellkvartetten och sitter ofta som primarie i Camerata Nordica Chamber Ensemble. Colin är en otroligt mångsidig violinist som även trakterar tidstrogna instrument och till exempel ofta kan ses tillsammans med Londonbaserade Archangelo. Med detta program vill Colin gestalta konsertformens utveckling från Brandenburgkonserternas Concerto grosso till den tidiga Wienerklassicismen och till exempel Haydns solokonserter för violin. Det blir en stråkexposé från högbarock till klassicism via några av barockens portalfigurer. Camerata Nordica Chamber Ensemble består av medlemmar ur Camerata Nordica som uppträder i diverse formationer rangerande från duos til oktetter. Med ett repertoar som ger liv åt gömda skatter inom kammarmusiken, ger ensemblens ofta unika konstellationer en möjlighet til helt unika framträdanden. Bredvid mer traditionell repertoar, gör de innovativa samarbeten där de inkorporerar elementer som videoinstallationer och ljusshower för att skapa interaktiva föreställningar, med målet att engagera och inspirerar publiken på nya sätt. Camerata Nordica Chamber Ensemble spelar reguljärt över hela Sverige, men ger sig också ofta ut på internationella turnéer. 

Pris: 150 kr/medlem, 200 kr/icke medlem. Barn o Ungdom under 18 år GRATIS, men biljett måste bokas då alla platser är numrerade.

Biljetter för rörelsehindrade, inklusive ledsagare, bokas via Anna Enggaard på 0708140165.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla