bookmark 1 show style1 City date_range 25 July 2024

Lena Willemark - solo

Lena Willemark kan, kanske mer än någon annan, stå som förebild och ikon för kvinnliga spelmän idag. Det finns så många aspekter på henne och hennes musik. Med en enkel summering är hon en av Nordens mest mångsidiga röster och musiker alla genrer inkluderade. Men basen har alltid funnits i den folkmusik som formades av hennes uppväxt i Älvdalen i Dalarna. Detta har bland annat inneburit hela sex grammisar genom åren och huvudroller i band som Nordan, Groupa, Enteli och Frifot. Men Lena har också med stor framgång klivit in i jazzfältet och i konstmusiken. Hon är i dag invald i Swedish Music Hall of Fame.

Tidigare under dagen, kl 13-16, är det vernissage på utställningen Kvinnliga spelmän i Dalarna i samarbete med skivbolaget Supertraditional och Folkmusikens hus. Välkommen på en konsertupplevelse utöver det vanliga!

Konsert i samarbete med Studieförbundet Bilda

Foto: Mats Lefvert

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla