bookmark 1 show style1 City date_range 4 October 2024

Ellen Andersson

Ellen Andersson har beskrivits som två röster i en: den unga, nyfikna och den äldre, erfarna – en människa med en sällsynt konstnärlig tyngd. Hon har etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen, med ett fängslande och personligt sound.

Med en särpräglad röst och ett omisskännligt uttryck har hon sedan debuten 2016 med “I’ll Be Seeing You” hyllats av både recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands. Skivan prisades med både Gyllene Skivan av tidningen Orkesterjournalen och Jazzkatten som “Årets nykomling” av Sveriges Radio P2. “Sällan har väl en sångerska varit så efterlängtad. Äntligen!”, skrev Johan Norberg i Tidningen Vi.

2020 släpptes uppföljaren “You Should Have Told Me”. ”Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört”,skrev Johan Norberg, samtidigt som Jan Gradvall i DI Weekend konstaterade att ”så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz klara även nästa generationsväxling”.

Hösten 2024 släpper Ellen Andersson sitt tredje album! En färgsprakande, innerlig och dynamisk hyllning till den amerikanska pianisten Bill Evans och hans samarbete med Monica Zetterlund. På skivan medverkar de danska musikerna Heine Hansen, piano, Thomas Fonnesbæk, bas och Andreas Svendsen, trummor. Svenska texter möter amerikanska tongångar, engelska texter möter dimman över Öresund och 5th Avenue vävs samman med de värmländska skogarna. Publik kan förvänta sig en fängslande, personlig konsertupplevelse med ett stort mått musikalisk integritet, lekfullhet och personlighet.

Heine Hansen - piano,
Andreas Svendsen - trummor,
Thomas Fonnesbæk - bas

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla