bookmark 1 show style1 City date_range 25 August 2024

Sara Parkman - Tjolöholms slottskyrka

Musik Hallandia och Art Inside Out presenterar stolt Sara Parkman!

Violinisten, sångaren och kompositören Sara Parkman har ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum; ett slags högstämd andlig pop - mystisk, mäktig och maximalistisk. Folkmusik blandas med synthar, vallåtar från fäbodar med tusen år gammal religiös musik. Låttexterna har litterära referenser och är inspirerade av bland andra den norska gruppen Wardrunas musik utifrån fornnordisk kultur och mytologi, tonsättaren och mystikern Hildegard av Bingen som levde på 1100-talet och Elin Wägner som försvarade livet och freden och såg som människans uppgift att försöka vara en skapande kraft när världen brinner.


Genom åren har Sara Parkman flerfaldigt prisats vid Folk- och Världsmusikgalan, tilldelats Dagens Nyheters Kulturpris, utsetts till årets bästa liveakt på Manifestgalan och till Årets folkmusik på Grammisgalan.


I samarbete med Musik Hallandia bjuder Art Inside Out in till en intim spelning i Tjolöholms slottskyrka med Sara Parkman, i sällskap av Hampus Norén och Tuva Syvertsen, sångerska i norska bandet Valkyrien Allstars. Det blir en kväll att minnas – om gudomliga uppenbarelser, uråldrig folktro, döden och den eviga kärleken!

Så här sista dagen av utställningen har vi även bjudit tillbaka alla medverkande konstnärer i utställningen “Glömda världar” att visa och berätta om sina verk. Mellan kl.13:00-15:00 kan ni delta i visningarna. Sedan, om andan faller på, passa på att äta mat i Tjolöholms restaurang som dagen till ära håller öppet till kl.17:00, för att avsluta dagen med en oförglömlig musikalisk upplevelse.

Varmt välkomna!


Foto: Märta Thisner

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla