bookmark 1 show style1 City date_range 8 September 2024

Le Cri du Caire

Den unga egyptiska poeten, sångaren och författaren Abdullah Miniawy blev en röst för landets unga generation i spåret av den arabiska våren och den kvästa revolutionen 2011 . Nu kommer Abdullah Miniawys unika band Le Cri du Caire till Fasching. Ett band som i korsvägarna mellan rock, sufisk poesi, jazz, spoken word och orientaliska diftonger skapar ett gränsöverskridande universum.

Ett musikaliskt universum som präglas av andlighet och en frihetslängtan och som bär förhoppningar från de undertryckta, fångna i ett politiskt, socialt och religiöst förtryck. 

Miniawys sufisång, viskningar och rop över hypnotiska elektroniska loopar, cello- och skira trumpet-linjer präglar Le Cri du Caires självbetitlade album vilket släpptes 2023 med brittiske saxofonisten Peter Corser, tyske cellisten Karsten Hochapfel och franske trumpetaren Eric Truffaz vid sidan av Abdullah Miniawy.

Nu kommer detta helt unika jazz-rock-sufi-poetiska Le Cri du Caire till jazzklubb Fasching på trio. 

 

Abdullah Miniawy, sång, texter, musik

Peter Corser, saxofon, klarinett, musik

Karsten Hochapfel, cello

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla