bookmark 1 show style1 City date_range 3 September 2024

GUSH Afro Blue Project och Lokomotiv Konkret

GUSH är trioprojektet med medlemmarna Sten Sandell, Raymon Strid och Mats Gustafsson. Trion startade 1988 då Sandell och Strid bjöd in Gustafsson för att spela drone-relaterad musik inspirerad av armenisk dudukspel. Nu 36 år senare har bandet äntligen återaktiverats! Sedan den första tidens experimenterande med dronemusiken har fokuset snarare legat på fri improvisation. 1998 spelade bandet in projektet Afro Blue Project här på Fasching - ett projekt som nu ska presenteras på samma scen 25 år efter inspelning!

Mats Gustafsson - tenor och sopransax
Sten Sandell - piano och röst
Raymond Strid - trummor

 

--------

Lokomotiv Konkret  är den svenska fria improviserade musikens pansarkryssare som har spelat tillsammans sedan 1976.

Om gruppen har Ingmar Glanzelius skrivit:
”Alltid har Lokomotiv Konkret terroriserat oss med ös men ibland terroriserar de oss med skönhet”

“Det mångåriga repeterandet och konserterandet i Sverige och utomlands har lett till ett samspel som kanske är ett av de tätaste inom den nutida fria improvisationsmusiken. Med en extrem precision kan gruppen blixtsnabbt formera om sig utifrån ett nytt infall eller någon plötslig och oförutsedd förändring i omgivningen. Det är LOKOMOTIV KONKRET’s praxis att ta risker, att utmana logiken och kanske hitta en möjlighet att föra gruppen och musiken till ett landskap där ingen tidigare satt sin fot. Marken är orörd, allt måste prövas på nytt eller kanske allt har varit här för evigheter sedan och är fortfarande här.”

Tommy Björk – trummor/slagverk;
Dror Feiler – rörblås och live elektronik;
Sören Runolf – elgitarr, cello och live elektronik

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla