bookmark 1 show style1 City date_range 30 September 2024

Stockholm Jazz Orchestra 40 år!

Om ni tycker att modern hårdsvängande jazz och smäktande ballader rotat i traditionen men framåtblickande med stjärnsolister och raffinerade arrangemang låter spännande då har ni hittat rätt band. SJO firar 2024 sitt fyrtionde år som jazzband.

Under dessa 40 år har stora delar av världen besökts som t.ex USA, Mexico, Argentina, Uruguay, Sydafrika, England, Irland, Schweiz, Spanien, Danmark, Norge, Finland. Klubbar som Village Vanguard i New York, Ronnie Scott´s i London och festivaler som Copenhagen Jazzfestival, Skeppsholmen Jazzfestival, Festival International Cervantino i Guanajuato i Mexico bland andra har också ingått i bandets spelställen.

Bandet har tidigare släppt 18 abum och i februari släpptes ” Horizon” med musik av Martin Sjöstedt på Ubuntu Records i England som fick strålande recensioner i de stora jazztidningarna i bl.a. England. I september kommer en CD med musik av Göran Strandberg, nummer fem i samarbetet mellan SJO och denna stora jazz personlighet i Sverige. 

Otaliga radioinspelningar har gjorts genom åren då bandet i princip fungerade som radiojazzgrupp under flera år. Gästlistan är lång med namn som Bob Brookmeyer, Bob Mintzer , Bob Florence, Mel Lewis, Jim McNeely, Maria Schneider, Bill Holman, Monica Zetterlund, Toots Thielemans, Susana Rinaldo, Juan-Jose Mosalini, Carlos Franzetti, Jan Allan, Stan Tracey, Norma Winstone , Dick Oatts, Gary Smulyan, Steve Slagle, Rigmor Gustafsson,YellowJackets för att nämna några.

På senare år har bandet mer spelat musik skriven och arrangerad av folk i bandet som Martin Sjöstedt, Karl-Martin Almqvist etc

Denna kväll kommer storbandet spela musik som på   något sätt sammanfattar dessa 40 år och all musik som åstadkommits.

 

Fredrik Norén, Karl Olandersson, Erik Tengholm, Magnus Broo - trumpeter och flygelhorn,
Peter Dahlgren, Karin Hammar, Hannes Junestav, Anders Wiborg - tenortromboner samt bastrombon,
Johan Hörlén, Fredrik Kronkvist, Robert Nordmark, Karl-Martin Almqvist, Fredrik Lindborg - saxofoner och träblås,
Daniel Tilling - piano
Martin Sjöstedt - kontrabas
Adam Ross - trumset

 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla