bookmark 1 show style1 City date_range 6 October 2024

Niño de Elche

Utan tvivel kan den spanska musikern och konstnären Niño de Elche, född i staden Elche 1985, beskrivas som en "anti"-flamenco-artist, som ifrågasätter och river murarna till den djupt passionerade men också på många sätt strikt definierade flamencon. 

Utbildad som flamencosångare, "cantaor", har Niño de Elche lämnat den traditionella flamencosfären och in i en irrlärig, samtida stil, där han samarbetar med artister som skådespelaren Angelica Liddell och flamencodansaren Israel Galván. 

Niño är också ordentligt insyltad i samtida konst där han samarbetar med koreografen Rocío Molina, engagerar sig i Mixed media-installationer och utforskar elektroniska ljudlandskap. 

Niño de Elche är en multidisciplinär artist i ordets rätta bemärkelse som kombinerar gitarrspel och flamencosång med improvisation präglat av en stor nyfikenhet i ett ständigt föränderligt, nästan rebelliskt förhållningssätt till sin konstnärliga katalog.

Så här säger han själv i El Periódico: 

“… I betray my public constantly. I am immersed in a permanent process of metamorphosis, and as a consequence, my attitudes, my methods and my ideologies are continually reformulated.”

Så, kom till Kungsgatan 63 och bli förrådda av denna oupphörligt fascinerande ”anti”-flamenco flamenco-artist.

Lineup

Niño de Elche, sång

Raúl Cantizano, gitar

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla