bookmark 1 show style1 City date_range 30 July 2024

Tomas Andersson Wij

I januari släppte Tomas Andersson Wij sitt hyllade trettonde album “Sorgsna sånger gör mig glad”. Singeln “Still Got the Blues från Sverige” spelades dagligen på radio under våren samtidigt som TAW gjorde en lång turné, från Ystad upp till Luleå.


“Sommarsorgen (med Stockholm Studio Orchestra)” är en bitterljuv rakt in i hjärtat-sång som ekar av den stora svenska visskatten, av Fred Åkerström, Georg Riedel och Barbro Hörberg. En första version av låten finns på senaste albumet, men Tomas tyckte den kändes ofärdig. Så han skickade den till Erik Arvinder som skrev ett arrangemang för orkester.

– Melodin till Sommarsorgen skrev jag med Andreas Mattsson, berättar Tomas Andersson Wij. Vi spelade in låten med bara gitarr, piano och bas i Andreas demostudio. Sen gav jag ut den, trots att jag hela tiden hörde ett större stråkarrangemang i huvudet. Det där gnagde i mig efteråt. Den kändes inte riktigt klar.

Men det gör den nu. Den låter som en ny TAW-klassiker, en låt för långa, svenska sommarkvällar.

I juli tar Tomas Andersson Wij emot Nils Ferlin-sällskapets Trubadur-pris med motiveringen: ”Med ett vackert språk och en förmåga att fånga tidsandan i jordnära men omfångsrika bilder sjunger Tomas Andersson Wij om vårt land och de människor som byggt det.”

I över 20 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna. TAW är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform.


Sankt Nikolai kyrkoruin ligger i norra delen av innerstaden mellan Sankt Nikolaigatan och Smedjegatan i Visby. Kyrkan började byggas omkring 1220-1230 och den fick namnet Sankt Nicolai för att hedra helgonet Nikolaus. Nikolaus var helgon för att beskydda sjöfarare och köpmän. Och vilken plats passar bättre som konsertscen när Tomas Andersson Wij kommer till Gotland i sommar.

30 juli fyller TAW den vackra kyrkoruinen med sin musik och han kommer till Visby med sitt senaste album ”Sorgsna sånger gör mig glad” färskt i bagaget.
Sittplatser - onumrerade

Dörrar öppnas: 18:15

Konsertstart: 19:00 

Ingen åldersgräns

Ledsagare går in gratis mot uppvisande av giltigt ledsagarbevis.Ledsagare

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla