bookmark 1 show style1 City date_range 20 September 2024

Quilty & Andy Irvine

Efter succén i mars 2023 på Quiltys 30-års jubileumsturné med 13 bejublade
konserter i sällskap av den irländske folkmusiklegendaren Andy Irvine, bjuder Quilty
in till ännu ett musikaliskt möte och turnésamarbete med Andy Irvine i september 2024. 20 september kommer de till Gamla Teatern i Östersund!
Det blir ett rikt konsertprogram som förenar det bästa från Irvines och Quiltys repertoarer – med utrymme för både samspel och egenart.

Andy Irvine är en av Irlands mest hyllade folk- och världsmusik-ikoner och en förebild och inspirationskälla för Quilty. Alltsedan hans stora genombrott med den banbrytande gruppen Planxty på 70-talet har Irvines lyriska spel på mandolin och hans innovativa tolkningar av traditionella folkvisor varit stilbildande för generationer av folkmusiker, inte bara på Irland utan världen över.

Quilty bildades 1993 och bandet har genom åren etablerat sig som Sveriges främsta företrädare för irländsk folkmusik. Med personliga arrangemang, musikalisk virtuositet och klangfylld stämsång har de satt sin prägel på den traditionella musiken och rönt stor framgång på sina turnéer och i konsertsamarbeten med körer och symfoniorkestrar över hela landet. Inför Folk & Världs-musikgalan 2020 blev Quilty nominerade till utmärkelsen Årets Band.

Musiker:
Andy Irvine – sång, mandola, munspel
Dag Westling – sång, gitarr, five-string banjo, tin whistle Gideon Andersson – Irish bouzouki, mandolin, bodhran, sång Esbjörn Hazelius – fiol, sång, gitarr
Staffan Lindfors – kontrabas, sång

Med stöd av Kulturrådet och Culture Ireland.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla