bookmark 1 show style1 City date_range 21 September 2024

Henning

Henning har blivit kallad "Masthuggets Mark Knopfler" men har också "ett uttryck så självklart vore han född med det" enligt DN. Som gitarrist har han turnerat med bland andra Tomas Andersson Wij, Lill-Babs, Daniel Gilbert och Sofia Karlsson.  Under eget namn gör han gitarrbaserad mjukrock på svenska som funnit en stor spridning hos en publik som uppskattar både jordnära vardagsbetraktelser och ett gitarrsolo som tar dom till ett annat universum, långt långt bort.

Efter att ha experimenterat med trummaskiner, syntar och sovrumsinspelning på de senaste plattorna är Henning nu tillbaka där allt började, bokstavligt talat.  Texterna är lokalt rotade med kartnålstick i uppväxtstaden och skivan är inspelad i den egna studion i Sandarna, Göteborg.

Det är också en återgång dit allt började i och med att skivan till största del är inspelad live i ett rum. 

"Tillbaka till det som först fick mig att vilja plocka upp gitarren, att stå tillsammans i ett rum och försöka få tiden att stanna med vetskapen om att det inte går att ändra och polera i efterhand”, beskriver Henning processen.

Hennings 6:e album "Cowboy från rymden" kommer ut till hösten på nystartade skivbolaget Knippla Records, men redan den 22:e mars släpps singeln ”Tack för besöket” där Hennings karaktäristiska sologitarr möter en delikat blåssektion.

Henning Sernhede: Elgitarr, sång
Jonas Abrahamsson: Trummor, synt, sång
Johannes Mattsson: Elbas
TBA: Saxofon, klaviatur

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla