bookmark 1 show style1 City date_range 21 August 2024

RONNIE GARDINER/CARIN LUNDIN QUINTET

Jazzsångerskan Carin Lundin och den så fantastiskt mångsidige trummisen Ronnie Gardiner bildar tillsammans med Klas Toresson flöjt/tenorsax, Mathias Algotsson piano och Hasse Larsson kontrabas en utsökt just för denna kväll sammansatt svängig kvintett.

Den repertoar de kommer att bjuda oss innehåller garanterat en djupdykning i den amerikanska sångboken där helt naturligt Carin Lundin kommer att vara medelpunkten men där samtliga fem i bandet på olika sätt kommer att spela utsökta ”roller” i kvällens härliga jazzsväng. 

Trummisen Ronnie Gardiner är en levande legend på den svenska jazzscenen och tilldelades nyligen Svensk Jazz hederspris med motiveringen: ”En briljant
musiker, inspirerande orkesterledare och betydelsefull jazzambassadör tilldelas utmärkelsen Lifetime Achievement 2022. Hans musikaliska gärning har inte bara haft stor betydelse för jazzen i Sverige utan även gjort avtryck i läkarvetenskapen då han visat att rytm och musik har stor påverkan på vår kropp och själ."

Carin har sjungit med jazzlegender som Arne Domnérus, Putte Wickman och Roffe Ericson, turnérat runt på Sveriges Jazzklubbar sedan 1989 och släppt fem kritikerrosade album i eget namn, där bland andra Jan Lundgren, Magnus Lindgren, Dicken Hedrenius och Johan Setterlind medverkar.

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla