bookmark 1 show style1 City date_range 22 October 2024

Shirley Valentine med Maria Lundqvist i Christinasalen Piteå

MARIA LUNDQVIST ÄR TILLBAKA MED SUCCÉFÖRESTÄLLNINGEN ”SHIRLEY VALENTINE”!

Nu kommer ”Shirley Valentine”, i Maria Lundqvists geniala gestaltning tillbaka! Över 100 000 har redan fått njuta Shirley’s längtan, nu får fler möjligheten att älska hennes resa!

”När jag fick frågan om att spela Shirley igen blev jag genomlycklig och det började pirra i hela kroppen. Det är få roller jag gjort genom åren som tagit tag i mig så som Shirley gjort. Hon har knockat mig i både skratt och gråt men framför allt har hon fått mig att våga se mitt eget liv som något som mår bra av förändring. Jag älskar Shirleys längtan och hennes tragikomiska försök att våga vara älskandes i livet. För mig är ”Shirley Valentine” en resa i outsinlig skådespelarutmaning tillsammans med makalös njutning" säger Maria Lundqvist

Shirley Valentine är en hjärtskärande komedi om att våga utmana sina rädslor och slänga sig ut i livet på nytt. När vi möter henne har hennes barn flyttat hemifrån, hon lever i ett kärlekslöst förhållande och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig. 

Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. Skall hon våga packa sin väska? Skall hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?

Ta med era vänner och familj till ”Shirley Valentine”, en gripande och underbart rolig pjäs, skriven av Willy Russel. Den flerfaldigt prisbelönta skådespelerskan Maria Lundqvist tar er varsamt och djärvt genom denna föreställning i rollen som Shirley Valentine, i en välkomponerad och snygg regi av Edward Af Sillén.

Recensioner:

Maria Lundqvist glöder i Shirley Valentine!
GP

Från första stund har Maria Lundqvist full publikkontakt och kammar hem applådkaskader. 
Dagens Nyheter

Maria Lundqvist gör en fenomenal soloföreställning.
Folkbladet

Maria Lundqvist levererar ett magnifikt skådespeleri med en tajmning som skulle göra varje ståuppkomiker grön av avund.
Kulturbloggen

Åskådaren behöver bara luta sig tillbaka och njuta.
SvD

Det här luktar långkörare. Och lök.
Aftonbladet 4 plus av 5 plus’

Mer info om föreställningen, bilder m.m

www.shirleyvalentine.se

Föreställningen produceras av Audere Vivere AB.
Teaterförlag: Nordiska ApS – www.nordiska.dk

Manus: Willy Russell

Regi & Svensk översättning: Edward Af Sillén

Scenografi: Lars Östbergh

Ljus: Mikael Kratt

Producent: Maria Lundqvist

Projektledare: Kristoffer Hellström

Längd: 2 h 45 min inkl 25 min paus

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla