bookmark 3 shows style1 City date_range 3 June 2024 - 5 June 2024

Det ska fan vara teaterdirektör!

Ledarskap är ett omtvistat fenomen inom svensk teater. Upplevelser och erfarenheter av brister relaterade till (konstnärligt) ledarskap diskuteras återkommande i branschens sammanhang. Med kritiken följer också krav på förändring och utveckling.

Regissören och doktoranden Carolina Frände avslutar inom kort ett treårigt konstnärligt forskningsprojekt, Fan ska vara teaterdirektör!, där hon undersökt hur idéer och föreställningar om ledarskap uppstår och cirkulerar bland alla som arbetar i den svenska teaterbranschen. I projektet har Carolina använt konstnärliga metoder för att vetenskapligt undersöka ledarskap på teatern. Ett hundratal teaterarbetare har bidragit till forskningen genom att spela ett brädspel om konstnärligt ledarskap: Fan ska vara teaterdirektör!. När det nu är dags för redovisning av projektet kommer det ske i form av en enklare föreställning där Carolina tillsammans med skådespelare gestaltar forskningsresultaten. Förutom den sceniskt gestaltade presentation ingår i varje redovisningstillfälle ett unikt samtal, där särskilt inbjudna gäster diskuterar ledarskap, scenkonst och forskning.

Måndag 3/6 kl 19 Gestaltad presentation + samtal LEDARSKAP I SVENSK TEATER

Tisdag 4/6 kl 19 Gestaltad presentation + samtal HUR UPPSTÅR LEDARSKAP?

Onsdag 5/6 kl 19 Gestaltad presentation + samtal KONSTNÄRLIG FORSKNING: Varför, vad och hur? 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla