bookmark 1 show style1 City date_range 2 August 2024

Lisa Ekdahl - "Vem vet Vintage tour 30 År"

Det är svårt att överskatta det enorma inflytande som Lisa Ekdahls numera ikoniska debutalbum från 1994 har haft. Över en natt förvandlades Lisa från obskyr jazzsångerska till en av landets allra största och mest respekterade artister. Och det är faktiskt inte särskilt svårt att förstå varför. Få debutanter är nämligen välsignade med en sådan glasklar vision som Lisa Ekdahl. Med sin unika hybrid av svensk vistradition och jazz dansade hon inte bara upp till toppen av listorna utan också rakt in i hjärtat på miljontals svenskar. Att få det svåra att verka enkelt är en alldeles särskild konstform och få har balanserat på den linan med samma grace, lätthet och självklarhet som Lisa.

Nu har det gått 30 år sedan den självbetitlade debuten släpptes. 30 år under vilka Lisa Ekdahl inte bara släppt ytterligare nio fantastiska album utan också blivit internationell stjärna. Men trots att Lisa är en artist som förblir i framåtrörelse så är detta ett jubileum som både bör och ska firas. Under våren 2024 kommer därför den oefterhärmlige Lisa Ekdahl att genomföra en stor Sverigeturné där tonvikten kommer att ligga på den skiva som inte bara förändrade hennes liv utan också svensk musikhistoria.

Debutalbumet har sålt i närmare en halv miljon exemplar, och låg under 1994, etta på försäljningslistan under fem veckor. Singeln ”Vem Vet” har mer 23 miljoner strömningar på Spotify och hela hennes låtkatalog börjar närma sig enorma 100 miljoner strömningar på strömningstjänsten. Albumet är fortsatt ett av de mest sålda visalbumen alla kategorier, och en av de allra mest sålda fullängdarna för ett debutalbum överhuvudtaget. Hon har därefter släppt ytterligare åtta album i eget namn, samt två i samarbete med Peter Nordahl Trio. För debutalbumet belönades Lisa Ekdahl med tre grammisar samt Rockbjörnen. Nu har trettio år passerat och Lisa Ekdahl ger sig ut på en turné som fått det passande namnet; ”Vem vet Vintage Tour 30 år”. En turné som stannar till på Waterside Mariestad den 2 augusti kl. 21.00.

Ej tillåtet på området: Egna stolar, mat och dryck, Picknick korg, väskor och ryggsäckar, proffesionell Kamerautrustning, paraply, kniv och annat skarpslipat.

Tillåtet: Handikappanpassade hjälpmedel, filt, poncho, plånböcker och mindre handledsväska, mobilkamera eller mindre kompaktkamera. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla