bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 9 juni 2024

Monbijoukvartetten

Stråkkvartettfestival, konsert 4
Wilhelm Stenhammar: Stråkkvartett nr 5, Op. 29 "Serenad"
Hanna Blomberg: Flyg! för stråkvartett (2023)
PAUS
Franz Schubert: Stråkkvartett nr 14 d-moll, D 810 "Döden och flickan"

Marcus Bäckerud, violin
Alexander Chojecki, violin
Oscar Edin, viola
Kristian Chojecki, cello

Monbijoukvartetten bildades 2022 av Marcus Bäckerud, Alexander Chojecki, Oscar Edin och Kristian Chojecki. 2023 vann kvartetten Sveriges största kammarmusiktävling Ung & Lovande i Västerås Konserthus och i höst åker de på vinnarturné i Sverige. Kvartetten har också tagit sig till final i den prestigefyllda Szymanowski International Music Competition i Polen, där de vann pris för bästa framförande av ett modernt verk. Nu studerar kvartettens medlemmar för solistdiplom som stråkkvartett på Musikkonservatoriet i Köpenhamn för Tim Frederiksen.

Översatt från franskan blir "mon bijou" på svenska min juvel, men gruppnamnet har en mer blygsam härkomst. Det var i en lägenhet på Monbijougatan, nära Möllevångstorget i Malmö, som kvartetten befann sig när de bildades. De sökte ett internationellt gångbart namn och fann att gatunamnet passade bra för ändamålet.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla