bookmark 1 föreställning style1 Ort date_range 8 juni 2024

Dahlkvistkvartetten

Stråkkvartettfestival, konsert 3
Lars-Erik Larsson: Intima miniatyrer, Op. 20
Anders Nilsson: Stråkkvartett nr 3 (uruppförande)
PAUS med servering
Antonín Dvořák: Stråkkvartett nr 12 F-dur, Op. 96 "Den amerikanska"

Kersti Gräntz, violin
Gudrun Dahlkvist, violin
Daniel Eklund, viola
Hanna Dahlkvist, cello

Dahlkvistkvartetten bildades 2007 och är numera en av Sveriges mest eftersökta kammarmusikgrupper. Kvartetten vann ”Ung & Lovande” 2009, vilket resulterade i en Sverigeturné med 18 konserter. 2012 utnämndes de till Rising Stars av Stockholms konserthus och European Concert Hall Organisation, och fick därmed gästa en rad stora konserthus ute i Europa. Dahlkvistkvartetten har spelat på flera stora festivaler, både utomlands och i Sverige, och har vid flera tillfällen hörts i SVT, bland annat som husband i ”Camillas klassiska”. I Sveriges Radio P2 har de hörts många gånger, bland annat med uruppföranden av stråkkvartetter beställda av Sveriges Radio.

Dahlkvistkvartettens repertoar kombinerar äldre mästerverk med samtida repertoar. De strävar efter att få nyskriven musik uppförd regelbundet och har samarbetat med ett stort antal tonsättare.  Skivan ”Andrea Tarrodi String Quartets” vann 2018 en Grammis i kategorin Årets klassiska och har hyllats i media i Sverige och utomlands. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla