bookmark 0 föreställningar style1 Ort date_range Inga föreställningar

Den andra halvan av drömmen

Dansföreställningen är en konstnärlig reflektion över poesin som skapades av franska Alicia Gallienne och ukrainska Lesya Ukrainka som, trots att de levde med hundra års mellanrum och på vitt skilda platser, delade samma smärta. Föreställningen är koreograferad av Clairemarie Osta, stjärndansare vid Operan i Paris, och Joseph Sturdy, koreograf och balettmästare på Kungliga Operan i Stockholm. Musiken är specialkomponerad av cellisten Simon Bång och koreografin framförs av dansare från Kungliga Baletten, Focus Dance och elever från Kungliga Svenska Balettskolan. Diktläsning av skådespelaren Samuel Fröler och Tetiana Raida.

Föreställningen tillägnas Oleksandr Shapoval, balettsolist vid Ukrainas Nationalopera. Han dödades den 12 september 2022 i ett slag nära Mayorsk i Donetskregionen.

Evenemanget ingår i European Festival Ukrainian Spring. Biljettintäkterna går till Ukraina.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla