bookmark 1 show style1 City date_range 10 August 2024

Gainesville Gotland 2024

Emily Nenni (US), Dylan LeBlanc (US) & Sarah Klang till Gainesville Gotland den 10 augusti (fler artister tillkommer)!

Gainesville Gotland 10/8 2024
Lördag den 10 augusti är det även i år dags för endagsfestivalen Gainesville Gotland. Grå Gåsen och deras trädgård med livemusik från mitt på dagen till sent på kvällen och området fyllt av schysst käk med tillhörande iskalla drycker borgar för en magisk festivaldag på Grå Gåsen, Burgsvik.

Genom åren har Gainesville Festival bjudit på bland annat Billy Bragg (UK), Nick Lowe (UK), Aldous Harding (NZ), José Gonzales, Amason, Slowgold, David Ritschard och Anna Ternheim. Festivalen Gainesville är känd för att skapa en stämning av värme och gemenskap, och det är precis vad du kommer att uppleva och känna. Den lilla festivalen med den stora värmen för en dag tillsammans, öns bästa käk och en härlig stämning för bara 595:-. Sommarens bästa dag, helt enkelt!

Emily Nenni (US)
Emily Nenni flyttade till Nashville och tänkte sig en karriär som låtskrivare och inte som artist. Men så blev det inte. Efter några gästspel på småklubbar spred sig ryktet om Emily och idag är hon ett hett namn i country-huvudstaden. Hennes sound är djupt rotat i klassisk honky-tonk country kryddad med soul och rock ‘n’ roll. Hennes sånger handlar om det verkliga livet med hårt arbete, hjärtesorg, passion, sorg och glädje. Välkommen till Grå Gåsen , Emily Nenni!

"...Emily Nenni is the kind of country singer you always dream about. A no-fucks-given, no-shit-taken honky tong hang about with pipes like Connie Smith." 
- Holler 
 
Dylan LeBlanc (US)
Med sitt senaste album "Coyote" befäste Dylan LeBlanc med eftertryck sin position som en av vår tids stora rockpoeter. En sångare med en röst som går raka vägen in i själen och låtar som på ett mirakulöst sätt kombinerar djup och substans med omedelbara, catchy melodier. I december 2023 gjorde LeBlanc en succéartad Skandinavien-turné och i sommar samlar han ihop sitt band igen för en efterlängtad uppföljare, inkluderat Gainesville Gotland. Välkommen tillbaka till Gotland, Dylan!

Sarah Klang
Göteborgsbaserade Sarah Klang introducerade sig med en serie uppmärksammade singlar under 2017 och blev med sitt omfamnande, nakna och stora uttryck snabbt namnet på allas läppar.
Med sin alldeles egna magiska sammanflätning av americana och pop har Göteborgs-baserade Sarah Klang under de senaste åren etablerat sig som en av våra allra största. Tillsammans med Kevin Andersson och Theo Stocks skriver hon låtar formade runt livets allra mest fängslande delar – barndom, vänskap, moderskap, sorg och kärlek. Med tre hyllade albumsläpp, två Grammis-priser, flera slutsålda turnéer och fans över hela världen har Sarah Klang på kort tid gjort ett enormt avtryck på den svenska musikscenen.
Välkommen till Gainesvillle Gotland, Sarah Klang!

Fler akter offentliggörs löpande.

Gainesville Gotland 2024
Datum: 10 augusti | Grå Gåsen, Burgsvik
Restaurang & Bar från 12.00
Live från 13.00 (spelschema presenteras senare)

Personer under 18 endast i målsmans sällskap. 
Tillgänglighetsplatser är reserverade för besökare med funktionshinder och deras ledsagare. Dessa bokas via mail: info@hus1.com. Begränsat antal. Ledsagare gratis.

_______________
Så, du är redo att gå på konsert? Fantastiskt!
Här är några viktiga detaljer att hålla koll på: https://gragasen.se/konserter-pa-gra-gasen-2024/

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla