bookmark 1 show style1 City date_range 17 October 2024

Jaubi - Stockholm Jazz Festival

Jaubi är en experimentell grupp från Lahore i Pakistan som i sitt högst personliga sound varvar andlig jazz med nord-indisk klassisk musik, hip-hop, neo-soul och funk. 
Gruppen blandar traditionella indiska instrument som tabla och stränginstrumentet sarangi med gitarr och keyboards. Jaubi grundades 2013 av tablaspelaren Kashif Ali Dhani, sarangispelaren Zohaib Hassan Khan, slagverkaren Qamar Abbas och gitarristen Ali Riaz Baqar. Khan är åttonde generationens sarangispelare, Abbas och Dhani kommer också från familjer med lång musikalisk historia medan gitarristen Ali Riaz Baqar är självlärd. 
Bandets eklektiska hållning avslöjas inte bara av instrumenteringen och soundet utan också i namnet som är hämtat från urdo och betyder ”vad som helst”. Jaubis filosofi är följaktligen att skapa och spela det som känns och låter bra. 
Gruppens önskan att verka för blandningen av indisk musik med andra traditioner följer föregångare som Pandit Ravi Shankar, flöjtisten Hariprasad Chaurasia och tablaspelaren Ustad Zakir Hussain. Den senare som bekant en av originalmedlemmarna i John McLaughlins banbrytande och ännu högst livaktiga Shakti.
Från Lahore till Kungsgatan 63 är steget musikaliskt kortare än vad man kan tro. Därför står dörren till jazzklubb Fasching öppen för Jaubi.

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla