bookmark 1 show style1 City date_range 16 October 2024

Merit Hemmingson - Stockholm Jazz Festival

Med sitt personliga uttryck har hon sedan 60-talet skapat en unik plats i svensk musiklliv där jazz, grooverock och folkmusiken möts. Med sina 25 soloplattor har Merit genom hela sin karriär rört sig framåt med ett starkt egensinne och lyhördhet i musiken. Hon har samarbetat med såväl The Ark som Beppe Wolgers, spelat på stora jazzscener i New York och turnerat runt om i Sverige och Norge. Hennes långa erfarenhet bjuder in till ett sällsynt konstnärligt djup. För 50 år sedan släppte Merit Hemmingson sitt klassiska album Huvva, tätt följt av skivorna Trollskog och Bergtagen. 

Efter isoleringen under pandemin släpptes det nya albumet Huvva! Vad tiden går, där Merit gort ett djupdyk i förändrande vatten och tolkat material från de tre skivorna utifrån den hon är idag. I detta arbete har musiken skrivits om, låtar har givits nya namn, berättelserna har tonsatts annorlunda och på många sätt blivit omformade till något nytt och eget. Mellan ljudvågorna framträder det tydligt hur hennes konstnärskap och musikaliska uttryck har utvecklats över decennierna, men att själen är sig lik i sitt finstämda vemod. Merit visar oss känslan av att vilja sträcka ut handen och vända på stenar som legat orörda sedan urminnes tider, bara för att få en glimt av vad som nu finns därunder. Tiden går och den drar med oss i sin underström. Här finns en tyngd i melodierna. Orgeln dånar som havet, den nöter klippor, stenar och undervattensberg och formar dem till något nytt. Havet och konsten, tillsammans söker de ett aldrig sinande djup. Det lugna i vilsamhetens stiltje möter det ofrånkomliga i tidvågens kraft. I det bräckta djupet möts vi genom Merit Hemmingsons musik. 

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla