bookmark 1 show style1 City date_range 11 October 2024

Immanuel Wilkins Quartet - Stockholm Jazz Festival

Philadelphia-födde altsaxofonisten, bandledaren och kompositören Immanuel Wilkins är en av den internationella jazzscenens mest spännande och rosade altsaxofonister och kompositörer.
Med en ton och ett flöde som en legering av en post -bopens Wayne Shorter, Immanuel Wilkins egen idol John Coltrane och friformslyrikern Ornette Coleman skriver och spelar Wilkins en stark, andlig berättande jazz i dessa musikers efterföljd.
Immanuel Wilkins började spela fiol vid tre års ålder, piano vid fem. Sjutton år gammal började han plugga på Juilliard School i New York. Vid 21 fick han skivkontrakt med Blue Note och debuten Omega hyllades av bland andra New York Times som höll den för årets jazzplatta.
Uppföljaren The 7th Hand släpptes 2022 och innebar ytterligare steg ut i Wilkins jazzrymd. Efter extensivt turnerande under 2022 och 2023 vann Immanuel Wilkins tre av Downbeats kritikerpriser: som bästa altsaxofonist och två Best Rising-pris som bästa kompositör och bästa grupp.
För två år sedan avslutade Immanuel Wilkins Stockholm jazz festival med en knökfull och bejublad konsert på jazzklubb Fasching. Nu är han tillbaka för att inviga festivalen med i stort sett samma kvartett, ny basist heter Rick Rosato.
Det är en av den samtida jazzens mest spännande rörblåsare som återigen tar plats med sin kvartett på Kungsgatan 63.

-------

Välkommen till Fasching!

 

DÖRRAR ÖPPNAR 18:00 KONSERTSTART 20:00

 

Vänligen inta era bordsplatser senast 30 min från öppning. Därefter släpps reservationen.

Åldersgräns: se konsertsida på fasching.se

 

 

Köp till vår särskilt komponerade 2-rättersmeny med utvalda råvaror passande för säsongen samtidigt som du köper dina biljetter i vår webshop och spara minst 10%. Den rabatterade menyn är enbart tillgänglig för förhandsbeställningar men rätterna går självklart att köpa under ditt besök på Fasching.

 

Köpta biljetter återlöses ej! Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av evenemangsbiljetter.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla