bookmark 3 shows style1 City date_range 27 June 2024 - 29 June 2024

Huldrans afton

Huldrans Afton är en helt unik upplevelse. Gästerna leds till en vacker plats i skogen, där de får prova på skogsbad/Shinrinyoku, en friskvårdsmetod i vår moderna tid, som föddes i Japan. Ett skogsbad innebär meditation och andningsövningar och utförs stående. Gästerna kommer även att få höra berättelser och skrönor från Domarudden. Vi möter också den åldrade skogsmannen som berättar om den gamla skogen.

Vid sjön Svarttjärn sitter gästerna ner en stund och hör vallmusiken klinga på distans. Vall- musiken är vår äldsta folkmusik, med rötter i fäbodväsendet och den gamla skogen. Denna musik görs med rösten, med horn och olika folkliga pipor och ger en magisk upplevelse i naturen. Utöver vallmusik bjuder ensemblen på skogens låtar på fiol och sång. Huldrans afton slutar sedan där den börjar, vid parkeringen till Domaruddens friluftsgård.

Medverkande är Nina Nu Wesemeyer, Richard Wesemeyer, Freddi Wesemeyer, Kajsa Dahlström, Susanne Gunn och Nemo Sjögren.

Medtag sittunderlag, myggmedel och gärna eget fika. Oöm klädsel efter väderlek. Tyvärr fungerar det inte att göra denna vandring med käpp eller liknande. 

Ingen fotografering är tillåten. Helt avstängda mobiler gäller. Hundar eller andra husdjur får ej medtagas.

Samling klockan 21:00 på Domaruddens parkering. Vi är tillbaka till parkeringen runt midnatt.
Endast förbokade biljetter gäller. Gästerna delas in i tre grupper om max 20 deltagare per grupp.

Produktion: Föreningen Jordnära Kultur i samarbete med Österåker kommun och med stöd av Kulturens bildningsverksamhet.
Mer information på www.huldransnatt.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla